My WordPress Blog

My WordPress Blog

Voedingscoach

voedingscoach

Heb je wel eens last van te weinig energie in je lijf? Niet genoeg energie op een dag om te doen op wat je eigenlijk zou willen doen? En soms last van lichamelijk klachten? Het kan best zijn dat dat komt omdat je niet de goede dingen eet. We zijn namelijk wat we eten. En het ene lijf kan nu eenmaal beter tegen bepaald voedsel dan het andere lijf. Het is daarom belangrijk om met dit soort klachten goed te kijken naar je voedingspatroon. Dat kan best heel lastig zijn. Een voedingscoach weet daar alles van, en is er om jou in dit proces bij te staan.

Wat doet een voedingscoach

Mensen kunnen met verschillende klachten lopen rondom voeding. Zo kan het zijn dat je niet evenwichtig eet, of niet de juiste dingen. Maar het kan ook zijn dat je te weinig eet. Of juist te veel. Met elke soort klachten rondom voeding kun je bij een voedingscoach terecht. Een voedingsdeskundige is iemand die alles weet op het gebied van voeding. Vanuit dit kader kan een voedingsdeskundige mensen met eetproblematiek adviseren en bijstaan. Een voedingscoach weet het beste hoe elke problematiek op het gebied van voedsel op te lossen is en gaat met ieder persoon apart kijken naar een voedingsplan. Het gaat daarbij om individuele en persoonlijke aandacht.

Afvallen

Een voedingscoach kan mensen ook helpen met afvallen. Afvallen is namelijk niet alleen een kwestie van minder of gezonder gaan eten. En daar weten voedingsdeskundigen alles van. Soms kunnen mensen bijvoorbeeld in de eerste instantie heel gemakkelijk afvallen. Ze eten een paar maanden wat minder, of wat gezonder en zijn binnen no-time hun kilo’s kwijt. Alleen echt afvallen is vaak moeilijker. Dat betekent namelijk: op een gezond gewicht blijven. En dat is voor veel mensen een heel stuk moeilijker. In dat soort situaties komen voedingsdeskundigen en voedingscoaches om de hoek kijken. Met een coach ga je kijken naar een heleboel dingen omtrent eten. Het gaat namelijk niet alleen om wat je specifiek eet en hoeveel. Een deskundige kijkt naar je eetpatroon, hoe je bepaalde patronen kunt doorbreken en in kunt ruilen voor betere.

Eten is meer dan eten

Zo zie je, eten is meer dan eten. Het lijkt zo´n eenvoudig iets. Je doet het elke dag en de helft van de tijd denk je er niet eens over na. Maar verkeerde voeding kan een heleboel klachten met zich meebrengen. Dan gaat het niet eens altijd over overgewicht. Zo kan het zijn dat je al geruime tijd te maken hebt met een voedselallergie. Of misschien reageert je lichaam simpelweg slecht op een bepaald soort voedsel en zou je meer energie kunnen hebben als je bepaalde dingen liet staan en andere dingen juist zou eten. Een voedingscoach is er in al deze gevallen om jou te helpen. Samen kijken jullie naar het patroon, de redenen omtrent eten en hoe je jouw patronen om kunt zetten in blijvende, betere patronen. Gezond blijven is niet altijd gemakkelijk. Daarom is het fijn dat er mensen zijn die jou daarbij kunnen helpen.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *