My WordPress Blog

My WordPress Blog

De baby Tutu

Baby tutu

Een tutu is een soort korte rok dat vaak tijdens ballet uitvoeringen gedragen wordt. Tegenwoordig wordt de tutu vooral door meisjes gedragen. Tutu’s zijn er in allerlei verschillende kleuren en maten. Toch is de meest voorkomende kleur van een tutu roze. Een tutu kan ook buiten de balletles gedragen worden een tutu is namelijk ook super leuk als casual kledingstuk, bijvoorbeeld met een stoer spijkerjasje. Tegenwoordig zijn tutu’s er in zoveel maten, dat er ook baby tutu‘s gemaakt worden. Super schattig als je een klein meisje hebt. Een tutu geeft een sprookjesachtige uitstraling. Dit kan erg leuk zijn als je bijvoorbeeld een fotoshoot hebt voor je kleine meid.

 

De tutu en ballet

Een tutu wordt meestal gedragen door meisjes die op ballet zitten. Het is een gepofte rok die vaak in de kleur roze gemaakt wordt. Toch is het tegenwoordig niet verplicht om de kleur roze te dragen, en daarom worden tutu’s tegenwoordig in allerlei kleuren gemaakt. Een tutu wordt meestal gemaakt van tule. Soms zit er onder een tutu een klein broekje vastgemaakt, waardoor het dansen in een tutu makkelijker wordt. Ook in het nationale ballet worden tutu’s gedragen. Deze worden speciaal gemaakt in Engeland door mensen die hier erg veel verstand van hebben. In twee dagen hebben ze een tutu gemaakt. De meeste tutu’s zijn bevestigd aan een bovenstuk. Echte tutu’s worden daarnaast ook nog met meerder lagen tule aan elkaar vastgemaakt. Dit geeft een super mooie uitstraling. In een tutu kan wel twaalf meter aan stof worden verwerkt. Een tutu is dan ook erg moeilijk te wassen. Vaak wordt dit dan ook niet echt gedaan, maar wordt er met een plantenspuit met wodka over de tutu heen gespoten. Dit zorgt ervoor dat alle vervelende luchtjes in de tutu worden gemaskeerd.

 

De tutu als casual kledingstuk

Tegenwoordig wordt de tutu allang niet meer alleen als onderdeel van een balletuitvoering gezien. De tutu wordt in het dagelijks leven ook veel gedragen door zowel vrouwen als meisjes. De casual tutu’s zijn dan ook in enorm veel verschillende kleuren en soorten verkrijgbaar. Je kunt hierbij denken aan de traditionele tutu (roze en vrij kort), tot lange gouden tutu’s met glitters. Doordat ze in elke smaak te koop zijn, zijn ze ook erg populair. Elke vrouw of meisje kan vaak wel een tutu vinden die ze mooi vindt en die ook nog erg gemakkelijk te combineren valt. Tegenwoordig worden tutu’s in zoveel maten gemaakt. Dat je zelfs voor je pasgeboren baby een tutu aan kunt schaffen. Soms worden deze als een soort verkleed setje verkocht, waardoor je je kleine baby als echt ballerina of toverfee aan kunt kleden. Een casual tutu kun je natuurlijk gewoon in de wasmachine wassen, want deze wordt een stuk minder ingewikkeld gemaakt dan een tutu voor het traditionele ballet. Je moet natuurlijk wel atijd goed de wasvoorschriften lezen, want sommige tutu’s worden wel van tule gemaakt. Dan wordt er aangeraden om de tutu voorzichtig met de hand schoon te houden om de stof zo lang mogelijk mooi te houden.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *