My WordPress Blog

My WordPress Blog

NLP opleiding Utrecht

NLP opleiding Utrecht

Neuro Linguistisch Programmeren, ook wel bekend als NLP is een methode die zich focust op effectieve communicatie en krachtige persoonlijke ontwikkeling. De bedoeling van NLP is om te leren begrijpen welke motivatie en drijfveren ons handelen veroorzaken. Wil jij ook NLP studeren en zoek je daarom nog een opleiding NLP in Utrecht? Lees in dit blog meer over wat deze methode voor je kan doen.

Meer leren genieten van het leven

Het uiteindelijke doel van NLP is om meer te leren genieten van het leven. NLP leert je door middel van verbale communicatie en non verbale communicatie grip te krijgen op onbewuste processen die gebeuren in je hersenen. Zo kan je door middel van NLP jezelf beter leren kennen, je beter leren voelen in je lichaam en beter leren communiceren met de wereld om je heen. Zo kan je leren je eigen leven meer sturing te geven en zo het leven te creëren dat je het liefste zou willen.

Snel en effectief resultaat

Een NLP sessie kent over het algemeen heel snel en effectief resultaat. De technieken die worden toegepast tijdens de sessie zorgen hier voor. Je leert tijdens een coaching sessie wat voor jou zelf de ideale manier is om je leven te veranderen. Zo probeert de coach er achter te komen hoe jij denkt en op basis daarvan bedenkt hij technieken die bij jou leven passen. Tijdens de eerste sessie wordt je een basis techniek aangeleerd waarmee je leert grip te krijgen op je emoties. Later ga je bezig met het vergroten van je zelfvertrouwen en ga je met de coach bezig met het plannen van je toekomst. Hier doe je dan speciale oefeningen voor om je doelen voor de toekomst te leren stellen en om er achter te komen wat jij belangrijk vindt in het leven.

Voor wie?

NLP is het onder vele groepen heel snel een populaire methode geworden. NLP wordt gebruikt in het bedrijfsleven, onder yogi’s, sjamanen en allerlei ander soort mensen. Eigenlijk is NLP voor iedereen die zijn of haar leven op een positieve manier wil veranderen en meer inzicht in zichzelf wil krijgen. Als je zelf graag NLP practicioner zou willen worden, kan je dit ook op verschillende manieren inzetten. Zo kan het een aanvulling zijn als je al een beroept doet met mensen zoals; leraar,  manager of leidinggevende. Je kan ook NLP coach worden. Zo zijn er vele mogelijkheden als je een studie NLP practicioner hebt afgerond.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *