My WordPress Blog

My WordPress Blog

Wat kan voetreflexologie voor jou betekenen?

voeten

Wist je dat er door je hele lichaam allemaal energiebanen lopen? Deze energiebanen worden ook wel je meridianen genoemd. Veel van deze energiebanen beginnen of eindigen in je voeten, en met behulp van voetreflexologie kun je ze stimuleren. Deze behandelwijze is al eeuwenoud en ontstaan in China, waar ze al veel langer dan hier in het Westen lichaam en geest als één geheel zien. Els Keuning (voetreflexologe in Amersfoort) legt je graag uit wat voetreflexologie voor je gezondheid doet en waarom. Het zit namelijk zo: Wanneer je meridianen uit balans zijn kunnen bepaalde organen of weefsels minder energie krijgen. Je krijgt dan klachten die niet te wijten zijn aan het functioneren van het orgaan zelf, maar simpelweg aan het feit dat er een gebrekkige energievoorziening of gebrekkige informatie-overdracht is. De huisarts zal dus ook geen oorzaak kunnen vinden voor je klachten, want in feite is er niks mis met het orgaan of de pijnlijke plek zelf. Door een aantal behandelingen bij een voetreflexologe (zoals Els Keuning in Amersfoort) kun je de disbalans in de doorstroming in je meridianen opheffen en kan je lichaam als het ware zichzelf weer herstellen. Het is dus niet de behandeling zelf die jouw klacht wegneemt, maar het zelfgenezend vermogen van je lichaam, dat je door de behandelingen stimuleert.

Je meer ontspannen voelen door voetereflexologie

Je kunt als je lichamelijke klachten ervaart veel baat hebben bij behandelingen van een voetreflexologe. Maar ook als je psychische klachten ervaart is voetreflexologie een goede keus. Als de energie in je meridianen namelijk weer goed doorstroomt komt je lichaam meet in balans, en worden ook meer van de goede hormonen (oftewel gelukshormonen) aangemaakt. Deze maken je kalmer en meer ontspannen. Veel mensen die chronische stress ervaren hebben veel baat bij voetreflexologie, en gaan regelmatig terug voor een preventieve behandeling. De behandeling zelf is overigens al erg ontspannend an sich, dus is het voor veel mensen echt een soort cadeautje.

Pedicure behandeling  in Amersfoort

Naast dat Els als voetreflexologe werkt kun je ook bij haar terecht voor een pedicure behandeling in haar praktijk in Amersfoort. Deze twee disciplines passen natuurlijk perfect bij elkaar, en ze heeft dan ook veel klanten die ze combineren. Je laat in dat geval eerst je voeten helemaal verzorgen, en krijgt daarna een fijne massage die al die reflexpunten losmaakt en stimuleert. Daarna ga je naar huis met superzachte voeten zonder eelt en likdoorns, mooie, verzorgde nagels en bovendien een super ontspannen gevoel. Je kunt er echt weer helemaal tegenaan! Boek nu dus snel die fijne combi-behandeling in de praktijk van Els Keuning, want je voeten mogen gezien worden, toch?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *